Selasa, 17 Julai 2012

Melancong Ke Langkawi

Assalamualaikum hai semua...
penatnya..baru balik dari melancong kat Langkawi..
wahhh class gitu ^.^!
ok kita mulakan berbicara kita untuk malam nie..
kilang ana,ada buat aktiviti melancong 2 hari 1 malam..then ana pilih untuk melancong 
kat Pulau Langkawi ....

punya la xcited nak p,malam tu 14.7 2012 xboleh tido sebab semangat nak p langkawi..    
15.7.12 kol 5 pagi semua dah kena berkumpul kat kilang..
semangat punya nak p jalan,sampai tak tido =.=
ok itu normal..


sarapan pagi di kilang sebelum bertolak ke langkawi 



time sebelum naik feri 



da selamat naik feri ..




nie time lunch..baru sampai dengan perut lapar,terus gerak ke langkasuka hotel


muka penat lepas shoping

okay setakat ni saja ana update..nanti ada masa lain hari ana update lagi

till done




                                                                                              

Selasa, 10 Julai 2012

Insurans Takaful

assalamualaikum...
sesapa yang belum ada insurans nyawa,boleh la try insurans takaful..
sangat berbaloi dan banyak kemudahan..


Takaful Perubatan (Medical Card)
Pelan Takaful Perubatan (medical-card) yang Komprehensif sehingga RM2juta.
Takaful myGenMedic, pelan yang TIDAK MEMERLUKAN TUNAI* dan merupakan 
sebuah pelan takaful hospital dan pembedahan yang menyediakan perlindungan 
yang komprehensif khusus disesuaikan bagi memenuhi keperluan kesihatan anda 
dan keluarga anda. Dengan memilih Takaful myMedic, anda akan menikmati pelbagai
manfaat dan keistimewaan seperti:

Perlindungan 24-jam di seluruh dunia
Perlindungan masuk hospital dan pembedahan
Manfaat rawatan kecemasan pesakit luar
Perlindungan "mengikut caj" bagi manfaat utama tertentu
Tidak perlu bayaran apabila masuk ke panel hospital
Kadar sumbangan yang berpatutan untuk manfaat yang terbaik
* Tertakluk pada terma dan syarat.
Apakah manfaat yang disediakan? Anda mempunyai pilihan untuk memilih
mana-mana pelan yang berikut sesuai dengan keperluan anda:



sebarang pertanyaan bolehlah menghubungi 


nur faizzah binti sabri perunding insurans takaful malaysia .... =))

till DONE !






Naufan ^.^ !


assalamualaikum laman blog ana....

saja belek-belek album lama dalam folder fon ana..tetiba terjumpa 1 pic yang sangat cute..
naufan namanya..budak ni anak mak ana mengasuh..
dari baby lagi sampai la sekarang 3 tahun,kalau mak tinggal dia sat ja nak g dapur masak,,
mesti dengar la suara dia dok nagis nak ekut..
terlalu manja sangat budak ni,sampai nak masak apa pon xboleh.. =.=
kalau orang lain ambil dia pon,mesti dia akan nagis jugak..

sekarang ana dah tak duduk dengan mak,so tengok pic dia,terasa rindu nak peluk cium pipi dia..
dia sangat tembam dan debab..
kalau dukung sat saja,adoii nak patah lengan asa..
terlalu berat..mak dia bagi makan apa xtau sampai debab sangat...



alololo comelnya dia wat muka..
dalam buaiyan...

makan apa tu adik..bak kak sikit..



kakak rindu naufan.... =(








Isnin, 9 Julai 2012

NF PHOTOGRAPHY

ASSALAMUALAIKUM 

hai selamat malam..just nak share..kepada sapa-sapa yang dok area penang,kedah & perlis,yang tengah
mencari bakal-bakal photography untuk photoshoot,wedding,bertunang convo ke or apa saja la yang berkenaan
dengan kamera,harga boleh runding boleh la contact adik ana ni ye..


jom kita usha gambar-gambar yang dia shoot..








jom klik LIKE kat fan page facebook dia..
jangan risau harga boleh runding...
murah-murah je dia ambil xmahal cam orang lain..


DONE 






perfume guess

assalamualaikum ....

ana just nak kongsi sikit pasal perfume guess nie...bulan 4 yang lepas abah ana p singapore,then pakat borong perfume bawa balik..abah cakap kat sana murah-murah..
so abah pon beli la 1 perfume nie...
balik rumah pakat berebut sampai gado-gadoh...
so sekarang pakat pakai la sorang sikit sebab ada pon 1 =.=
serius bau dia memang memikat la,tahan lama pulak tue,bau sangatlah soft...

semalam dah jalan-jalan dalam jusco,tetiba ternampak dalam jusco perfume ni,saja la p tanya harga..
ingatkan mahal la dalam rm2++ ...
rupanya xpon Rm189...
okay lepas ni kalau habis boleh la beli kat sini,tak payah p singapore setakat nak beli 1 je kan..
till done..










No tajuk =.=

hai hai hai ....
mesti pelik kan..
NO TAJUK  =.=
serius ana jelous tengok semua orang badan cantik,
kurus je,ramping,ada cutting wahh cute la so suka :D



wahh cantik sangat badan Dato Siti kan..comel sangat..
macam nie la ana nak...ni x,kurus kering ja..berat pon 40kg tinggi 155pleaseeee 5kg
mai la kat ana......alahai ana awat ringan sangat...
kalau nak cakap ubat or pil untuk menaikkan berat badan,dah segala macam guna,tapi still x naik..
ya la macam mana mau naik makan pon xmenentu =.=
itulah masalah ana..sanggup habis duit beli weight gain


tapi minum seminggu je,pastu tak minum..tak tau kenapa hangat-hangat tahi ayam ja ana nie..
ada sapa-sapa boleh bagi petua x nak bagi lalu makan...
kalau ada yang tau,tolong suggestkan untuk ana ye..
till done..








bila bosan nie la keja dia

Assalamualaikum pembuka bicara salam di beri
sedia maklum hari ni ana cuti tak kerja..so BOSAN duduk rumah.nak keluar jalan kawan xdak..
BOYFRIENDS Dok jauh sangat..
nak jumpa pon sebulan sekali ja..
adooiii =.=
so hari nie saja nak contiang conteng kat blog sebab tak tau nak buat apa dah..
okay hari nie 9.7.2012 merupakan hari Lahir kawan ana masa keja di Osram dulu..
buat abg Mohd Arzan 
SELAMAT HARI LAHIR ABANG
SEMOGA BERBAHAGIA DI SAMPING 
KELUARGA YANG TERCINTA & PANJANG UMUR....








Ahad, 8 Julai 2012

suka-suka ^.^ !

assalamualaikum hai semua warga blogger...
dan selamat malam..
penatnya hari nie jalan-jalan kat dalam jusco bandar perda..
perhh masa mula-mula sampai,mashaallah park kereta full =.=''
ok..!!
dah masuk parking,naik la atas sorang-sorang ya ALLAH manusia mai mana 
tak tau ramai sangat..tapi memang banyak sangatlah offer...
dah la ana cakap
makcik:ok cik tunggu kat depan carlo rino
ana:ok kak nak sampai dah..            
sampai ja kat depan carlo rino..ehh mana la makcik aku ni,dah la mai sorang,
bayang pon xnampak..nak col kredit time tu la nak habis =.=
adoiii


cepat-cepat call kawan ana suruh topup..nasib la dia tolong topup..
call ja makcik,tengok-tengok ada kat tingkat atas..adoii bagusnya janji kat lain,kat lain dia tunggu..
hahahaha..
ok da..dok merepek apa la ana nie..saja ja nak cerita,first time ana pakai tudung yang trend sekarang nie
banyak orang pakai tu,...ana tak terlintas di hati nak pakai,tapi dah tengok ramai sangat pakai,dari harga RM10 sampai la sekarang sehelai RM5 tak penah ana beli & pakai..
tadi p jusco saja la pakai...
tapi da balik rumah baru snap pic...
almaklum la kamera handset rosak =.=
so tunggu camera di rumah baru snap... 
ok bye..saja nak cita setakat nie saja..
^.^











Isnin, 2 Julai 2012

shoping ^.^

assalamualaikum
haiyakkkkk dah lama tak update blog..
rindunya rasa..
ermm maklumlah nak raya lagi sebulan lebih ja lagi..
alang-alang dah ada sale banyak..
tunggu apa lagi,shopping la.. :D
ana bersama adik-adik shoping kat gurney plaza..
tak beli apa pon just baju sehelai dan seluar sepasang je.. :D
itu pon dah habis duit dekat 2++ -.-"
kalau xda less,asa lagi lebih la duit keluar ...
jom tengok apa ana beli..





dah penat pusing-pusing singgah makan sat kat restoran ikan bakar dekat dengan queensbay mall












Selasa, 19 Jun 2012

Rindu ^.^ !

assalamulaikum.....
yaALLAH rindunya kat blog..dah lama ana xupdate....
maaf sangat-sangat..masa tak mengizinkan ana untuk update blog....
banyak sangat yang nak di ceritakan....
tapi tak mampu...
kalau ada masa yang terluang,nanti ana akan update..
salam sayang dari ana untuk semua pembaca blog ana..
ini diri ana yang terbaru =)







Ahad, 29 April 2012

cinta muka buku =)

assalammualaikum......
selamat malam..bestnya cuti 4 hari..bahagianya dok rumah.. =)
esok nak keluar jap p renew roadtax yang dah 2 minggu tertunggak.. =( 
sedih betoi lama dah xbawak kereta,,
dah-dah ana dok mengarut apa..=.='' ,,
ana cuma nak kongsi dengan semua friends ana..

sangatlah terharu bila adik nie post kat blogger dia sal ana..
tq adik akk sayang adik..
http://rashanieyshida.blogspot.com/
yela akk pon xtahu macam mana kita boleh rapat sampai macam nie kan..
adik pon dah macam adik akak sendiri akak anggap..
bila adik datang sini,tido rumah akk ye,akk bawa adik jalan-jalan 1 penang...
TAPI,adik kena plan awal2 la...baru senang akk plan cuti plak.. ^.^
oppsss terlupa pulak,mesti tertanya-tanya kat mana ana kenal adik nurul shuhada nie kan..
ana kenal dalam FACEBOOK ,bermula dari dalam group,lawan komen,lawan sembang...
bertukar no fon,,sampai sekarang masing-masing guna blackberry so lagi senanglah nak sembang..hanya bbm..

adik nie comel,cute ja..pandai pulak tu..


comelnya adik akk nie...
jom follow kat sini 




Selasa, 24 April 2012

PhotoShop

adoii bila sebut photoshot semua orang cakap senang je nak buat..
realiti nya,YAALLAH susah habaq aii...
punya la pulon suruh adik shuhada nie ajar,last-last jadi jugak...
pastu bila nak buat sendiri,ala dia mula dah xmenjadi..
punya pulon follow step by step,cari kat google,xjadi jugak...
last-last fedup sangat,suruh adik shuhada tu buat...
akhirnya menjadi jugak..tapi belum upload lagi..
dia baru snap pic je tujuk..

agak memuaskan hatilah tengok..memang cantik..
mana tak cantiknya,dia belajar diploma grafik designerin..
memang cantiklah..
adik tima kasih banyak-banyak,nanti kita jumpa adik ajar lagi tau..
akk pon nak pandai macam adik jugak walaupon akk 
xsambung study :D




jom follow blog adik nie..

adik abg paiz cakap,cantik..dia suka sangat..
akk gtau dia,xpa nanti akk belajar dengan adik lagi,nanti akk ajar dia..

daaa..







Isnin, 23 April 2012

cakes & nurins

good morning... =) dari semalam kol 1 terjaga xboleh tidoq...
so update blog xhabis-habis...
sapa suka makan cake angkat tangan (macamlah nampak)
ok kot ada sapa yang suka makan cake tu,kot kalau ada nak oder,
boleh la singgah kat kat sini 


akk nie buat kek cantik-cantik.sedap pulak tue....
hampa nak rasa,kena la oder kak nie ina ni tau..
jom kita jamu mata sat noh..














tudia kek,terliur noh tengok...ermm kalau nak rasa jangan lupa oder tau..
nak tengok banyak lagi  ???
jom kita singgah kat fb dia sat noh...